De Yogawereld

Mijn naam is Wendy Jurgens en ik woon samen met mijn man Guido, onze kinderen Anne en Thomas en honden Tess en Fay in Alkmaar. Na het afronden van de opleiding Oefentherapie Mensendieck en later Fysiotherapie, werkte ik 10 jaar als Oefentherapeut Mensendieck in twee praktijken.

Inspiratie

Omdat het werken met kinderen me zo inspireerde, heb ik de specialisatie Kinderoefentherapie gedaan en bouwde ik kort daarna een praktijk voor Kinderoefentherapie op, waar ik werkte met kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling.Dit heb ik 5 jaar met veel liefde en passie gedaan.

Mijn visie

Voor mijn eigen ontspanning en ontwikkeling begon ik tijdens mijn studententijd met het volgen van yogalessen. Tijdens mijn werk als kinderoefentherapeut werd ik me er steeds bewuster van dat de problemen van de kinderen in mijn praktijk vaak te maken hadden met onzekerheid en het niet voldoende kennen en voelen van hun eigen lichaam. Met als gevolg dat ze letterlijk niet goed in hun vel zaten, zich angstig voelden, onrustig waren, niet soepel konden bewegen en niet altijd wisten wat het was om er gewoon te mogen zijn.

Omdat ik kinderen daar graag beter bij wilde begeleiden, volgde ik een opleiding tot Kinderyogadocente bij Dolfijn Wellness in Amsterdam.

En toen was het hek van de dam; ik merkte dat de kinderen door de yoga zich krachtiger voelden, beter leerden te vertrouwen op zichzelf en er meer en meer gewoon mochten zijn. Het inspireerde me zo dat ik ook de opleiding Docent Deugdenyoga volgde, omdat ik naast het lesgeven aan kinderen, ook les wilde geven aan tieners en volwassenen.

In 2015 heb ik de opleiding voor Yinyoga gevolgd, wat een mooie aanvulling is op de yogalessen die al werden aangeboden. Daarnaast heb ik een verdiepingscursus gedaan voor meditatiedocent wat ook meegenomen wordt tijdens de lessen. En ten slotte een opleiding voor Soul-coaching om op dieper niveau mensen te kunnen helpen wanneer zij keer op keer weerstand ervaren in hun leven en/of in zichzelf. Het afgelopen jaar heb ik weer veel geleerd wat ook mij verder brengt op mijn pad.Van daaruit kan en mag ik mensen begeleiden, daar word ik zo blij van!

Inmiddels worden er van maandag tot en met zaterdag lessen aangeboden bij De Yogawereld en zijn er enthousiaste collega’s bijgekomen om zo nog meer lessen te kunnen geven aan kinderen, tieners en volwassenen.

Naast de groepslessen geef ik ook privelessen, Soul- coaching en Reconnection- healing. Wanneer men meer individuele begeleiding wil is dit een mooie vorm om aan te bieden en kan een ieder verder met zijn of haar ontwikkeling. Ik heb hier een ondersteunende en begeleidende rol in.

Mijn doel

Mijn wens is om kinderen, tieners en volwassenen mee te nemen in de stroom van de yogalessen en daarmee de stroom van het leven. Bewegen voor de ontspanning, bewegen omdat het leuk en prettig is, bewegen om te ervaren wie je bent. Dat het goed is zoals het is. En bovenal genieten van alles wat de yogales je brengt.

Ik kijk ernaar uit je te leren kennen!

Informatie

De lessen worden gegeven op Kennemersingel 17, 1815GC in Alkmaar.

Meer informatie

Voor informatie kun je bellen naar Wendy Jurgens, 06-22395138 of mailen naar info@deyogawereld.nl