Deugd: Moed

Moed, een prachtige deugd die een ieder kan gebruiken. Zo herinner ik mij dat het moed was dat ik nodig had toen ik koos voor een nieuwe lokatie om les te geven, met een verbouwing, financiële verplichtingen, noem het allemaal maar op..Na een weekend van wikken en wegen heb ik de knoop toen doorgehakt en nu 7 jaar verder ben ik blij, dankbaar en trots. Moed heeft mij het zetje in de rug gegeven. En nu borrelen er nieuwe ideeën op in mij en vraagt he opnieuw moed om daarvoor open te staan, vertrouwen dat het zal komen wanneer het moment er klaar voor is en er dan met moedig hart voor te gaan.

Op de kaart staat zo mooi geschreven; het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent. Dat is wat ik voel, wat adem, wat ik leef.


De mat is mijn plek, daar voel ik me thuis en vanaf die mat neem ik iedereen mee op reis, een reis in zichzelf, een reis in het leven en met het leven. Hoe cool is dat? Het is iets om zo blij en dankbaar voor te zijn! Dat en nog veel meer spookt door mijn hoofd terwijl ik dit typ.
Ik zou een ieder wel zo’n ervaring willen geven en gunnen, omdat het je zoveel brengt. Je ontdekt een kant in jezelf die je misschien al jaren niet hebt gezien, omdat je druk bent, druk bent met van alles en nog wat. Waarvan je het gevoel hebt dat het zeer belangrijk is waardoor er geen ruimte is om af en toe eens even rust te nemen. Even te voelen hoe het met je gaat. En echt, ik begrijp je, ik begrijp dat je leven op een manier gaat en is ingevuld zodat aanpassingen soms lastig zijn.
En daarom vind ik de volgende deugd zo mooi. 
Moed, want het vraagt moed veranderingen door te voeren.

En tevens vraagt het moed om de dingen te doen die spannend zijn. Om een andere weg in te slaan dan je voor mogelijk hield. Een werkelijk spiritueel krijger heeft moed en kracht nodig om zijn angst te overwinnen en zich volledig te openen voor wat er op zijn of haar pad komt. Iedereen heeft deze spirituele krijger in zich, laat hem naar boven komen zodat je kunt genieten van deze kracht in je.
Herken je dit gevoel, wil je ook wel een beetje moed erbij kom dan zeker naar de les! Namasté