Deugdenyoga

Deugdenyoga helpt je bewuster, gezonder en gelukkiger te leven. Bij deze yogavorm staat iedere les een thema, deugd, centraal. Voorbeelden hiervan zijn moed, kracht, dankbaarheid, onthechting, matigheid. Tevens wordt je lichaam sterker, soepeler en gezonder. Het is een rustmoment voor jezelf, voor ontspanning, loslaten en opladen voor de week.

Deugdenyoga is een nieuwe vorm van yoga, geïnspireerd op de deugden van het Internationale Deugdenproject. Denk aan kwaliteiten als liefde, passie, openheid, aanvaarding of vreugde. Deze yogavorm maakt je bewust(er) van de kwaliteiten die je in je draagt. In een yogales zijn yogahoudingen, ademoefeningen, affirmaties en meditaties gericht op een specifieke thema. Hierdoor word je je bewust(er) van deze kwaliteit en kun je deze vervolgens ook in je dagelijks leven makkelijker inzetten. Bovendien ervaar je de houdingen zelf ook intenser.

Een yogales duurt 1,5 uur. Iedere les wordt begonnen met een meditatie, vaak in combinatie met een ademhalingsoefening. Door deze combinatie is het mogelijk om de houdingen die daarna volgen bewuster te ervaren. 

De houdingen variëren per les en hangen van het thema af die centraal staat. Wanneer het thema kracht is zijn de houdingen intensiever dan wanneer de zachtmoedigheid het thema van de les is. 

Deugdenyoga wordt gevormd door verschillende yogavormen, zoals Hathayoga, Kundaliniyoga, Druyoga, Yinyoga. Hierdoor is iedere week de les weer anders en dit zorgt voor een afwisselend lesaanbod.

Iedere les wordt afgesloten met een liggende eindontspanning zodat je lichaam en je geest volledig tot rust komen. Dit ontspannen en kalme gevoel neem je, samen met een soepel lichaam, mee naar huis.

Yoga helpt je om meer in contact te komen met je lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest opnieuw te maken. Veelal zijn we door de dag heen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig en staan we continu in contact met anderen. Juist bij yoga gaat het erom dat je weer terug gaat naar binnen, jezelf daar ontmoet. Door dat op de mat te ervaren is het ook steeds eenvoudiger om dit toe te passen buiten de mat. Soms wordt er wel gezegd dat de yogales pas begint wanneer je de mat afstapt. Op de mat ervaar je hoe dit te doen.

 

Informatie Deugdenyoga

De lessen duren 1,5 uur en worden gegeven op Kennemersingel 17, 1815GW in Alkmaar.

Het is prettig om makkelijk zittende kleding te dragen, bv een joggingbroek of legging met een T-shirt.

Lestijden

Maandag:

  • 10.00 – 11.30 uur
  • 18.45 – 20.15 uur
  • 20.30 – 22.00 uur

Dinsdag:

  • 18.45 – 20.15 uur

Woensdag:

  • 18.45 – 20.15 uur

Vrijdag:

  • 10.00 – 11.30 uur

 

Prijzen

De kosten zijn 120 euro voor 10 lessen, deze zijn 12 weken geldig.
Een losse les kost 14 euro. De kosten voor een proefles zijn 7,50 euro.

Voor studenten zijn de kosten 90 euro voor 10 lessen, deze zijn 12 weken geldig.
Een losse les kost 11 euro. De kosten voor een proefles zijn 7,50 euro.

 

Individuele lessen zijn ook mogelijk, het tarief hiervoor is 60 euro per uur.

Meer informatie

Voor informatie kun je bellen naar Wendy Jurgens, 06-22395138 of mailen naar info@deyogawereld.nl