Workshops

Bij De Yogawereld worden er het hele jaar diverse workshops georganiseerd. Ter inspiratie, voor meer verdieping en energie. De workshops verschillen per thema en kunnen variëren van meer toehoren tot actief en creatief. Kijk geregeld op deze pagina, de nieuwspagina of volg ons op facebook. Hier worden alle workshops aangeboden.

Voor de eerste maanden van 2019 weer een aantal mooie workshops op het programma. Hieronder lees je de informatie en data.

WINTER WORKSHOP, YIN XL 

De winter is de periode van naar binnen keren, je lichaam de ruimte geven om te herstellen en van daaruit ook op te laden voor het nieuwe jaar en het voorjaar wat daarop volgt. Deze workshop is een combinatie van meditatie, rustige bewegingen om het water en de energie in je lichaam goed te laten stromen gevolgd door een aantal yinhoudingen die nog langer worden aangehouden dan de 5 minuten, zodat je nog dieper in de houding kunt komen. De workshop wordt afgesloten met een diepe ontspanning waardoor je op diep niveau ervaart wat de rust en stilte je kan brengen.

DATUM:         zondag 10 februari

TIJD:              10.00- 13.00 uur

KOSTEN:       30 euro per persoon

 

WORKSHOP 5 RITME’S DANSEN

Deze workshop is inmiddels een vaste workshop op het jaarrooster bij De Yogawereld. Houd je van dansen, vrij bewegen op muziek of wil je eens iets nieuws proberen kom dan zeker naar deze workshop. Onder begeleiding van Monika Korscher, een enthousiast en zeer ervaren dansdocente die wekelijks vele groepen begeleidt met prachtige muziek en de vrijheid in de dans. De 5 ritmes zijn 5 verschillende fases van dans, je zou het kunnen zien als meditatie in beweging, waarbij je via verschillende muzieksoorten door deze 5 fases wordt heengeleid.             Een heerlijke manier van bewegen waarbij je eigen unieke manier daarin volgt.

DATUM:         donderdag 21 maart

TIJD:              19.30- 21.30 uur

KOSTEN:       25 euro per persoon

 

WORKSHOP 5 KOSHA’S

Vanuit de yogafilosofie gezien vormen lichaam en geest één geheel. Binnen de yoga worden 5 verschillende lagen in het lichaam onderscheiden. In Sanskriet worden die lagen kosha’s genoemd. De 5 koeha’s zou je kunnen zien als de schillen van een ui. Deze verschillende schillen staan in directe verbinding met elkaar en als één van de schillen niet in balans is, zal dat de andere schil negatief beïnvloeden.  Om eenwording/verlichting te bereiken dient er harmonie te zijn tussen deze vijf energielichamen. Tijdens deze workshop, die je vrijwel volledig met gestolen ogen uitvoert wordt je door middel van rustige, subtiele bewegingen door de verschillende lagen heen geleid zodat je deze kunt ervaren en doorvoelen. Het is een bijzondere workshop omdat je via de verschillende lagen in contact komt met jezelf.

DATUM:         zondag 14 april 

TIJD:              11.00- 13.00 uur

KOSTEN:       20 euro per persoon

 

VOLLE MAAN MEDITATIE

Goede vrijdag, 19 april is het volle maan. de volle maan van het ontwaken. In de natuur staat het thema vruchtbaarheid centraal; bloemen en bomen gaan zich bevruchten. Het sap van planten/bomen is vaak maximaal aanwezig. Omdat ook dieren zoals de haas vaak vruchtbaar zijn, wordt deze volle maan ook wel Haasmaan genoemd. Deze maan wordt ook wel Melkmaan genoemd, omdat dieren in deze periode vaak melk geven aan hun kinderen.                               Een mooie periode om voor jezelf te onderzoeken wat er wil ontwaken en waar je energie en aandacht aan wilt geven. Tijdens de workshop, die vroeg in de ochtend begint, omdat de energie dan zuiver is beginnen we met een aantal rustige bewegingen om het lichaam op te warmen en wakker te maken, vervolgens gaan we in meditatie en sluiten we de workshop af met een yoga nidra. Fris en wakker wandel je vervolgens om 7.30 uur weer naar buiten, klaar voor de dag.

DATUM:         vrijdag 19 april 

TIJD:              05.00- 7.30 uur

KOSTEN:       20 euro per persoon

 

 

 

Heb je belangstelling in een of meerdere workshops mail dan naar info@deyogawereld.nlof bel Wendy Jurgens 06-22395138.

Informatie

Voor informatie over de workshops kun je bellen naar Wendy Jurgens, 06-22395138 of mailen naar info@deyogawereld.nl