Workshops

Bij De Yogawereld worden er het hele jaar diverse workshops georganiseerd. Ter inspiratie, voor meer verdieping en energie. De workshops verschillen per thema en kunnen variëren van meer toehoren tot actief en creatief. Kijk geregeld op deze pagina, de nieuwspagina of volg ons op facebook. Hier worden alle workshops aangeboden.

Voor de eerste maanden van 2019 weer een aantal mooie workshops op het programma. Hieronder lees je de informatie en data.

 

WORKSHOP 5 RITME’S DANSEN

Deze workshop is inmiddels een vaste workshop op het jaarrooster bij De Yogawereld. Houd je van dansen, vrij bewegen op muziek of wil je eens iets nieuws proberen kom dan zeker naar deze workshop. Onder begeleiding van Monika Korscher, een enthousiast en zeer ervaren dansdocente die wekelijks vele groepen begeleidt met prachtige muziek en de vrijheid in de dans. De 5 ritmes zijn 5 verschillende fases van dans, je zou het kunnen zien als meditatie in beweging, waarbij je via verschillende muzieksoorten door deze 5 fases wordt heengeleid.             Een heerlijke manier van bewegen waarbij je eigen unieke manier daarin volgt.

DATUM:         donderdag 21 maart

TIJD:              19.30- 21.30 uur

KOSTEN:       25 euro per persoon

 

WORKSHOP 5 KOSHA’S

Vanuit de yogafilosofie gezien vormen lichaam en geest één geheel. Binnen de yoga worden 5 verschillende lagen in het lichaam onderscheiden. In Sanskriet worden die lagen kosha’s genoemd. De 5 koeha’s zou je kunnen zien als de schillen van een ui. Deze verschillende schillen staan in directe verbinding met elkaar en als één van de schillen niet in balans is, zal dat de andere schil negatief beïnvloeden.  Om eenwording/verlichting te bereiken dient er harmonie te zijn tussen deze vijf energielichamen. Tijdens deze workshop, die je vrijwel volledig met gestolen ogen uitvoert wordt je door middel van rustige, subtiele bewegingen door de verschillende lagen heen geleid zodat je deze kunt ervaren en doorvoelen. Het is een bijzondere workshop omdat je via de verschillende lagen in contact komt met jezelf.

DATUM:         zondag 7 april 

TIJD:              11.00- 13.00 uur

KOSTEN:       20 euro per persoon

 

MEDITATIE WORKSHOP MET TIJN TOUBER

Al een aantal jaar komt Tijn Touber een workshop verzorgen bij De Yogawereld, zo ook dit jaar! Tijn Touber is schrijver, muzikant, meditatieleraar, inspirator.

Beleef het grootste avontuur van je leven door middel van verhalen, muziek en meditatie. Ontdek je roeping, diepste passie, belangrijkste mentor, heilige graal, favoriete probleem en ultieme levensbestemming. Ontdek de held in jezelf. 

Wij, mensen, hebben in essentie allemaal dezelfde lessen te leren, inwijdingen te ondergaan en inzichten te verwerven. Aan de buitenkant zien onze levens er verschillend uit, maar de innerlijke weg verloopt voor ons allen via archetypische stappen en wendingen. Wanneer je dit oerverhaal (de monomythe) leert kennen, snap je je eigen leven en de fases waar je doorheen gaat beter. 

Je begrijpt waarom het soms donker is en wat voor inzicht nodig is om naar de volgende fase van het avontuur te gaan. Je krijgt inzicht in welke lessen iedere fase voor je in petto heeft en wat er van je wordt gevraagd. Je levenslijn leren kennen brengt je in contact met de werkelijke redenen waarom jij hier bent. 

Tijn neemt je mee door de stappen van de Reis van de Held in een gloedvol verhaal vol verwijzingen naar bekende boeken en films, waaronder Notting Hill, The Lord of the Rings, The Matrix en Star Wars.

Het wordt een muzikale Reis van de Held waarbij Binkie en Tijn je door middel van songs en verhalen langs de archetypische stappen op weg naar jouw hoogste bestemming. 

DATUM:         woensdag 15 mei

TIJD:              19.30- 21.30 uur

KOSTEN:       30 euro per persoon

 

 

 

Heb je belangstelling in een of meerdere workshops mail dan naar info@deyogawereld.nlof bel Wendy Jurgens 06-22395138.

Informatie

Voor informatie over de workshops kun je bellen naar Wendy Jurgens, 06-22395138 of mailen naar info@deyogawereld.nl