Hathayoga

Hathayoga is een van de meest traditionele yogavormen die er bestaat, in de loop der tijd zijn er vanuit deze pure yogavorm verschillende andere vormen ontstaan. Het leren beheersen van je lichaam en de adem zijn belangrijke pijlers van Hathayoga. 

De Indiase wijsgeer Patanjali beschreef ruim tweeduizend jaar geleden in zijn Yoga sutra’s acht verschillende stadia van yoga: leefregels over hoe je een zinvol leven kunt leiden. Zo gaat het eerste voorschrift, yama, over je ethische normen en het tweede, niyama, over zelfdiscipline.

Het derde en het vierde stadium, asana en pranayama, zijn het meest praktisch en vormen samen de hoofdingrediënten van Hatha yoga. Asana staat voor lichamelijke oefening, pranayama voor beheersing van de ademhaling. Door middel van de beheersing van de adem en het lichaam leer je om het lichaam bewuster te ervaren. Juist het bewust ervaren van het lichaam is iets dat je meeneemt door de dag heen, zodat je de yogaervaring als het ware met je meeneemt wanneer je de yogamat afstapt. Op deze manier ervaar je eerder spanning in je lichaam en ben je ook beter in staat om dit tot rust te brengen zodat je meer in balans bent en je energie beter verdeeld wordt door de dag heen. Daarnaast vormt deze yogavorm een mooie uitnodiging om het lichaam soepeler en flexibeler te maken.

De Hathayoga zoals deze gegeven wordt bij De Yogawereld is geïnspireerd door Sri Sri Yoga, een yogavorm die vrij nieuw is in Nederland. De lessen zijn krachtig en licht te noemen, tijdens de lessen is er een combinatie van meditatie, yogahoudingen en ontspanning waardoor er ruimte is om steeds meer in contact te komen met je lichaam en je adem, via deze weg kom je dieper in contact met jezelf. De aandacht gaat naar het ontspannen tijdens de houdingen en bewegingen. Hierdoor komt je geest tot rust, nemen je gedachten af en worden ze positiever. Het lichaam voert stress af in plaats van stress creëren omdat je teveel je best doet in de houdingen. We zijn zo gewend om te presteren, bij deze yogales mag je dat helemaal los laten.  Deze yogalessen ondersteunen je om op een moeiteloze manier je grenzen te verleggen en tot diepe ontspanning te komen.

Lijkt deze vorm van yoga je iets kom dan zeker voor een proefles langs!

 

Informatie hathayoga

De hathayogalessen duren 1 uur en 1,5 uur en  worden gegeven op Kennemersingel 17, 1815GW in Alkmaar.

Het is prettig om makkelijk zittende kleding te dragen, bv een joggingbroek of legging met een
T-shirt.

Lestijden

Maandag:

  • 9.00- 10.30 uur                                                                                                                     Deze les wordt gegeven bij Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 in Alkmaar.

Dinsdag

  • 10.00- 11.30 uur

 Donderdag:

  • 7.30- 8.30 uur
  • 18.45- 20.15 uur

Prijzen
De kosten zijn 80 euro voor 10 lessen van 1 uur, deze zijn 12 weken geldig.
Een losse les kost 10 euro. De kosten voor een proefles zijn 5 euro.

De kosten zijn 120 euro voor 10 lessen van 1,5 uur, deze zijn 12 weken geldig.                        Een losse kost 14 euro. De kosten voor een proefles zijn 7,50 euro.

 

Meer informatie

Voor informatie kun je bellen naar Wendy Jurgens, 06-22395138 of mailen naar info@deyogawereld.nl