Project Description

Workshops

Bij De Yogawereld worden er het hele jaar diverse workshops georganiseerd. Ter inspiratie, voor meer verdieping en energie. De workshops verschillen per thema en kunnen variëren van meer toehoren tot actief en creatief.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshops

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Kunda Dance

Kunda is een combinatie van dans, yoga, tai chi, chigong en mantra met als doel om de 7 chakra’s in het lichaam, onze energiecentra, in balans te brengen. Met behulp van Kunda dance activeer je de energiestroom in je lichaam en breng je op een actieve manier lichaam, geest en ziel in balans. Een combinatie van energieke yogahoudingen, ademhalingstechnieken en beweging die een enorm krachtig effect heeft. Aan het einde van de workshop zit je vol energie.

De workshop begint met een meditatie en we eindigen met een diepe ontspanning om de energie die is vrijgekomen op alle niveaus in het lichaam te laten doorwerken. Houd je van yoga en houd je van dansen? Doe dan zeker mee met deze workshop!

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Relaxen na de Kerst

Een workshop die bij velen inmiddels bekend is. Na een aantal drukke dagen met bezoek, feestelijkheden, eten en drinken is het tijd voor een moment met jezelf op de yogamat. Om weer even te gronden en bij jezelf te zijn, te ademen en te genieten van wat deze workshop je gaat brengen.

De workshop begint met een geleide meditatie die je direct in verbinding brengt met je lichaam. Vervolgens gaan we verder met yogahoudingen die een combinatie zijn van yin & yang, stilte en mantra. We sluiten af met een diepe ontspanning om datgene wat je ervaren hebt op een diepere laat te integreren, zodat je dit gevoel met je meeneemt door de dag.

Eén ding is zeker: je loopt ontspannen, opgeladen en met een grote glimlach op je gezicht naar huis!

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Happy new year flow

Een bekende workshop die jaarlijks terugkeert bij De Yogawereld. Hoe kun je het jaar beter starten dan met een yogaworkshop? We gaan de energie in het lichaam activeren, energie die je kan helpen om een intentie voor het nieuwe jaar in te zetten.
Door middel van meditatie en yogahoudingen zet je deze intentie kracht bij en ben je helemaal klaar voor het nieuwe jaar en de eindeloze nieuwe kansen die op je pad komen.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Meridianen

Bij yinyoga ligt de focus op het strekken van het bindweefsel. Hierdoor worden we niet alleen soepeler, maar geven we ook de energie in ons lichaam meer ruimte om te stromen, in de goeie richting en zonder obstakels. Wil je meer weten over de energiebanen (meridianen) in je lichaam? Zodat je de yinles op een dieper niveau kunt ervaren?

In deze workshop leer je onder andere:

  • Wat de eigenschappen zijn van meridianen
  • Wat balans/disbalans in de meridianen betekent
  • En welke meridianen we in een houding strekken

Na het theoretische gedeelte kun je alles rustig laten bezinken in een heerlijke yinles.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Volle maan

De volle maan in de maand februari wordt ook wel sneeuwmaan genoemd omdat in deze maand op het noordelijk halfrond vaak sneeuw valt. Het thema van deze maan is ontkiemen. Heel langzaam worden de dagen langer, de vogels actiever, sneeuwklokjes beginnen te groeien en alle zaadjes in de grond worden langzaam wakker.

De uitwerking van deze volle maan zorgt ervoor dat jij je eigen weg wilt gaan, je eigen manier van leven wilt zoeken: het leven dat bij jou past. Dit is de periode waarin je nieuwe inzichten krijgt en er ruimte is voor nieuwe ideeën. De volle maan energie maakt ook een verlangen naar passie in je los en stimuleert je creativiteit. Tijdens de workshop gaan we de maanenergie, de yin, activeren door middel van verschillende yogahoudingen.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Meditatie – Chakra

Tijdens deze workshop staat meditatie centraal. Meditatie brengt balans op vele niveaus, brengt rust in je hoofd, geeft meer focus en een gelukkig gevoel. Reden genoeg om meditatie toe te passen in je dagelijks leven…

In het eerste gedeelte combineren we de meditatie met verschillende bewegingen en vervolgens richten we ons in stilte op het in balans brengen van de 7 energiecentra in het lichaam. In een afsluitende yoga nidra zal datgene wat ervaren is op een diep niveau beklijven.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP