Workshops

Bij De Yogawereld worden er het hele jaar diverse workshops georganiseerd. Ter inspiratie, voor meer verdieping en energie. De workshops verschillen per thema en kunnen variëren van meer toehoren tot actief en creatief.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshops

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Ademceremonie

Op 14 april is er een Ademceremonie bij De Yoga Wereld, liefdevol begeleid door Paula van Diepen en Alena Slim.

Je adem is een prachtig en natuurlijk middel om op diep niveau contact met jezelf te maken. Wat leeft er in jou dat getransformeerd mag worden? Welke inzichten heb je nodig om verder te groeien?

Je ademhaling is direct verbonden met je zenuwstelsel en intuïtie. Tijdens de diepe ontspanning die volgt na het verbonden ademen, sta je volledig open voor je eigen boodschappen. Dit kan zich uiten in een diepe staat van ontspanning en werkelijk ‘zijn’ tot het ervaren van magie. Alles wat er gebeurt past bij jou op dit moment.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Yin XL

Herstellende Yin Yoga Nidra XL workshop  – Nervus Vagus en PSOAS

In deze Yoga Nidra XL workshop creëren we een extra lang herstellend en ontspannend rustmoment waarin we onze belangrijkste zenuw, de Nervus Vagus, stimuleren en Psoas: de spier van de ziel en het loslaten van angst en spanning.
De Nervus Vagus is onze belangrijkste en oudste zenuw en verbindt ons brein met ons lichaam. Ons brein activeert bij stress of angst het sympatische zenuwstelsel om ons lichaam in een staat van alertheid te brengen. Hierbij wordt o.a. de spijsvertering geremd en de hartslag- en ademfrequentie verhoogd om in de fight- of flight modus te komen. De Nervus Vagus is de belangrijkste zenuw in het parasympatische zenuwstelsel wat ons lichaam van fight – of flight modus weer terugbrengt in een staat van ontspanning en rust en herstel bevordert.
Door de snelheid en continue stroom aan prikkels die we binnen krijgen in onze huidige maatschappij kan ons brein en daarmee ook ons zenuwstelsel overactief of overprikkeld raken. Ons brein maakt namelijk geen onderscheid tussen de stress of angst die je ervaart in een daadwerkelijk levensbedreigende situatie of die je ervaart door je werk of continue informatiestroom via onze smartphones. Daardoor kan je lichaam in een constant alerte staat verkeren en te weinig ruimte hebben om te ontspannen en te herstellen.
In deze workshop vertel ik eerst iets meer over de Nervus Vagus en se PSOAS spier en de werking van stress op het lichaam. Daarna gaan we ontspannen en stimuleren we de Nervus Vagus door middel van hartcoherentie, ademhaling, (zelf)massage, ondersteunende yin houdingen en een extra lange Yoga Nidra sessie. Na de workshop zal je de zaal ontspannen en herstellend verlaten. Ook heeft het stimuleren van de Nervus Vagus voordelen, zoals verbetering van het geheugen, minder darmklachten, beter slapen, blijer voelen, overwinnen van depressie en angsten, minder kans op spanningshoofdpijn door stress en voorkomen van hoge bloeddruk.
We eindigen de workshop met een kopje thee & wat lekkers en de ruimte om jou ervaringen te delen of voor jezelf op te schrijven en mee te nemen naar huis.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Tension and Trauma Release

Stress ervaren we van tijd tot tijd allemaal.

Merk je dat je spanning vasthoudt? Dat je emoties wellicht een eigen leven gaan leiden? Ben je erg vermoeid en ga je richting een burn out? Of ben je misschien gewoon nieuwsgierig naar hoe je jezelf kunt aanleren om opgeslagen stress en spanning in je lichaam los kunt laten en je zenuwstelsel te reguleren?
Dan is de Workshop Tension en Trauma Release bij De Yogawereld iets voor jou!
In deze TRE  workshop leer je je eigen zenuwstelsel te kalmeren en zo de effecten van (chronische) stress, trauma’s en (spier)spanning los te laten. Hierdoor ervaar je fysiek, emotioneel en mentaal meer rust, ruimte en ontspanning.
Tijdens deze workshop gaan we gezamenlijk op reis en ontdekken we een aantal tools die je kunnen helpen weer terug te komen naar een natuurlijke ontspannen balans, je adrenaline niveau te verlagen en je energie terug te vinden. In contact met je lichaam en in contact met je hart.

De workshop is een aanrader als je

  • Af wilt van chronische spanning in je lichaam
  • Rust in je hoofd zoekt
  • Emotioneel stabieler wilt zijn
  • Burn-out thuis zit en actief aan de slag wilt met je herstel
  • Veel op je bordje hebt en bang bent dat je overspannen/ burn-out raakt

‘Ik nam deel aan de TRE workshop met veel nieuwsgierigheid. Ik wist niet wat ik kon verwachten en vond het echt een bevrijdende ervaring. Ik wist niet dat je lichaam stress op die manier kon loslaten. Vooral het deel over het fysieke loslaten heeft me veel gebracht. Ik heb de neiging om emoties vast te houden in mijn heupen en na de sessie was ik al zoveel leniger. Ik raad het echt aan en kijk er naar uit om het opnieuw te doen.’

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Mantra zingen

De vorige keer was het mantra zingen een groot succes. Ruimte in het hart en in de keel werd door een ieder ervaren. En iedereen ging met een vrolijk, blij, positief en licht gevoel de deur uit. Daarom nu een nieuwe workshop mantra zingen op donderdag 16 mei.
De workshop wordt gegeven door Nienke Botma. Nienke is een zeer bijzondere dame met een prachtige stem en beheerst de kunst om meerdere instrumenten te bespelen. Ze neemt je mee op een bijzondere reis en heeft de gave om iedereen mee te nemen tijdens het mantra zingen. Misschien is het nieuw voor je, laat je dan verrassen en kom zeker! Zingen is zeker niet verplicht, alleen zijn en luisteren naar wat er gespeeld en gezongen wordt is ook helemaal oké!
INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP

Workshop Human Design

Human Design kwam meerdere keren op mijn pad en maakte mij nieuwsgierig.
Ik wist niet wat ik zag toen ik mijn eigen bodygraph ging bestuderen, er ging een hele nieuwe wereld voor mij open.
Ik ben na het volgen van een aantal webinars, het lezen van boeken en artikelen begonnen aan een online cursus.
Ik vind dat ieder mag weten wie hij/zij mag zijn, hoe hij/zij het beste door het leven mag bewegen.
Hoe je het beste uit je leven halen!!!
Human Design is een geweldig handvat die je daarbij kan helpen.
Om je eigen design te leren kennen en te begrijpen [ zover mogelijk ] wil ik jullie meenemen op een actieve reis.
Voordat ik samen met jullie deze reis mag beginnen wil ik me even voorstellen

Ik ben Bianca Jansen van Rosendaal.
Inmiddels ben ik 57 jaar.
Ik woon in Vlissingen dicht bij de zee, wat voor mij als een cadeau voelt,
Heerlijk langs het water lopen, het geluid van de golven die me tot rust brengen.
Wanneer het dan ook maar even kan, ben ik hier te vinden.
Ik werk 24 uur in een kinderdagverblijf, mijn doel is om human design te integreren in het onderwijs en in het gezinsleven.
Verder heb ik een praktijk aan huis waar ik als docent babymassage workshops geef aan ouders en hun kindje.

Ik kijk ernaar uit om jullie op 26 mei te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

INSCHRIJVEN VOOR EEN WORKSHOP