De Yogawereld Alkmaar

In 2012 opende De Yogawereld haar deuren. Vanuit een diep verlangen om de wereld een beetje mooier, relaxter en blijer te maken. 

Wendy Jurgens had zelf ervaren dat yoga en meditatie haar gelukkiger, rustiger en bewuster maakte. Deze ervaring wilde ze delen met anderen. Daarom richtte ze De Yogawereld op.

We startten in een kleine zaal met een paar lessen per week. Sinds 5 jaar hebben we een eigen zaal en geven we zes dagen per week les. Zo maken we yoga en meditatie voor nog meer mensen toegankelijk. Zo proberen we te bieden wat een ieder zoekt.

.

Yoga zorgt voor rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Door bewust je lichaam te bewegen, breng je hoofd en hart met elkaar in lijn, zodat je je opnieuw verbindt met je essentie. Door deze verbinding tussen hoofd en lichaam, leef je bewuster en ervaar je meer rust en geluk.

Ademhaling is hierin een belangrijk instrument. De ademhaling zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten, tussen het lichaam en de geest. De adem bevat levensenergie, dat wat alles voedt en dus met elkaar verbindt. Met als positief effect dat je als mens meer heelheid en eenheid gaat ervaren.

We nemen je op de yogamat mee in de flow van de yoga- en meditatielessen en daarmee de stroom van het leven. Bewegen voor de ontspanning, bewegen omdat het leuk en prettig is, bewegen om te ervaren wie je bent, in stilte zitten om je naar de rust te brengen. Je brengt kalmte in een overactief hoofd en je brengt rust in een gespannen lichaam. En geniet vooral van alles wat yoga en meditatie je brengt.

We kijken ernaar uit je te leren kennen!

We kijken ernaar uit je te leren kennen!

ONZE DOCENTEN

Alena Slim
Alena SlimDocente Hormoonyoga, Deugdenyoga, Zwangerschapsyoga en prive lessen Fertiliteitsyoga
Er is niets waar ik meer van kan genieten dan elke keer weer de verbinding te voelen met de groep en te mogen meemaken hoe ieder zijn/haar eigen transformatie doormaakt.
Wendy Jurgens
Wendy JurgensDocente deugdenyoga en yinyoga
Als docent wil ik je graag meenemen op een reis in je lichaam, met als resultaat een ontspannen lijf, een kalm hoofd en een grote glimlach op je gezicht
Melanie de Graaf
Melanie de GraafDocente vinyasayoga, yinyoga, yoganidra
Yoga voelt voor mij als thuiskomen, thuis in mijn lichaam. Hoofd, hart en lichaam in verbinding, de adem is hierbij de brug.
Merel Jegen
Merel JegenDocente Deugdenyoga en Yinyoga
Zelf brengt yoga mij rust en ontspanning, ik kom daardoor dichter bij mijzelf en in contact met mijn intuïtie.
Marjon
MarjonDocente Yinyoga en Yoga Nidra
Een moment ontspanning, een momentje rust, een momentje voor jouzelf. Dat is voor mij yin yoga en wat ik als yogadocent voor jou wil creëren.
Sander
SanderDocent
Een moment ontspanning, een momentje rust, een momentje voor jouzelf. Dat is wat ik als yogadocent voor jou wil creëren.