Meditatie2020-07-09T09:16:56+00:00

Project Description

Meditatie

Donderdag / € 10 per les

INSCHRIJVEN VOOR MEDITATIE

Meditatie

INSCHRIJVEN VOOR MEDITATIE

Mentaal welbevinden

Vanaf januari starten we met wekelijkse meditatielessen bij De Yogawereld. Op een vast moment de tijd nemen voor een moment rust en stilte in je hoofd en daardoor ook meer in je lichaam. Wanneer je denkt dat meditatie niets is voor je dan zijn de meditatielessen juist een aanrader, deze leren je hoe te mediteren.

Wat meditatie is

Meditatie moet je zien als het leren kennen en trainen van je geest. Waar je bijvoorbeeld aan yoga doet en gezond eet om je lichaam fit te houden, mediteer je voor je mentale welbevinden. Je leert je geest met al zijn gedachten, emoties en oordelen te observeren zonder erop te reageren. 

De hele dag door krijg je allerlei impulsen en informatie te verwerken. Waar je lichaam na het sporten rust nodig heeft, is dat voor je geest niet anders. Als je mediteert dan stop je met reageren op alle gedachten, emoties en sensaties die er voorbijkomen. Meditatie zorgt er niet voor dat je geen gedachten meer hebt, maar je leert je houding ten opzichte van je gedachten te veranderen. 

The goal of meditation isn’t to control your thoughts and emotions, it’s to stop letting them control you

Ani Pema Chodron

De meditatie lessen zijn toegankelijk voor iedereen die wil (leren) mediteren. Tijdens de lessen leer je verschillende meditatietechnieken. De mediatietechnieken zijn simpel en down to earth. De kennismaking met je eigen geest kan tot bijzondere inzichten leiden maar (leren) mediteren is bovenal het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven!

0
VOOR 10 LESSEN

Laat je meenemen in de stroom van de yogalessen.

Schrijf je in voor een van onze Meditatie lessen

INSCHRIJVEN